Wat te doen bij chronische klachten na een burn-out?

juli 24th, 2014 by

Anno 2014 komt een burn-out steeds vaker voor. Door de hoge werkdruk, veel stress en verminderde nachtrust kunnen er lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan waardoor iemand overspannen raakt of een burn-out krijgt.

De zorgplicht van de werkgever

Bent u in loondienst? Dan heeft de werkgever de plicht om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving. Is dit niet het geval, dan kan hij aansprakelijk gesteld worden voor de opgelopen schade. Want als u psychische en/of lichamelijke klachten blijft houden na een behandeling kan dit financieel grote gevolgen hebben. Voor deze letselschade kan men een schadevergoeding krijgen. Bij het toekennen van een schadevergoeding wordt geen onderscheid gemaakt tussen lichamelijk of psychisch letsel. Dit betekent dat als werkomstandigheden ervoor zorgen dat iemand psychische klachten krijgt, de werkgever aangesproken kan worden op zijn zorgplicht.

Zakelijk verband aantonen

Bij het verhalen van een schadevergoeding zal u worden gevraagd te bewijzen dat de werkgever nalatig is geweest. Er moet namelijk een oorzakelijk verband liggen tussen het opgelopen psychische letsel en de nalatigheid van de werkgever. Vaak is dit bij psychisch letsel een stuk lastiger dan bij lichamelijk letsel. Daarnaast moet de werkgever in de gelegenheid zijn geweest om aan zijn zorgplicht te voldoen. Dit valt onder de ‘waarschuwingsplicht’ van de medewerker.

Heeft u door uw werk psychische klachten opgelopen en is uw werkgever hier verantwoordelijk voor? Dan kunt u zich richten tot een letselschade advocaat. Een letselschade advocaat kan u helpen de situatie te onderzoeken en ervoor zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Facebook Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *