Ouderlijk gezag online aanvragen

juli 24th, 2014 by

Het aanvragen van ouderlijk gezag is nog makkelijker geworden en kan met een kleine moeite nu ook online geregeld worden. Eerder konden ouders alleen bij de notaris een voogd aanwijzen in hun testament. Daarnaast moesten er allerlei bewijsstukken aangeleverd worden. Dit alles is niet meer nodig, waardoor het aanvragen van ouderlijk gezag nu veel sneller, eenvoudiger en goedkoper is. Er hoeft namelijk geen lege meer betaald te worden.

Aanvragen via DigiD

Ouders kunnen met hun DigiD toegang krijgen tot het digitale formulier om zo gezamenlijk gezag aan te vragen. Dit formulier kunt u vinden op https://loket.rechtspraak.nl/. Na het invullen van de aanvraag zal deze door worden gezonden naar de rechtbank. De griffier controleert de aanvraag en verwerkt deze, na goedkeuring, in het Centraal Gezagsregister. De ouders krijgen vervolgens een bevestiging thuisgestuurd.

Digitaal

De rechtspraak maakt het in toenemende mate mogelijk online zaken te doen. Over vijf jaar moeten alle papieren dossiers plaats hebben gemaakt voor digitale dossiers en is procederen vanaf papier dan alleen nog mogelijk voor burgers die geen advocaat of gemachtigde in de arm hebben genomen. Voor de overige partijen geldt dat digitaal procederen verplicht is.

Facebook Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *