Betere bescherming voor flexwerkers

juli 24th, 2014 by

Vanaf 1 januari 2015 zullen er nieuwe regels van kracht gaan voor mensen met een tijdelijke arbeidsovereenkomst. De maatregelen zijn erop gericht om flexwerkers beter te beschermen. We zetten de belangrijkste nieuwe regels op een rij.

Vast contract

Werknemers met een tijdelijk contract kunnen straks niet meer na 3 jaar, maar al na 2 jaar aanspraak maken op een vast contract. Ook de onderbreking waarbinnen contracten als opeenvolgend worden gezien wordt verlengd van drie naar zes maanden.

Proeftijd

Bij een tijdelijk contract van zes maanden of minder mag een werkgever geen proeftijd meer voorschrijven. Dit geldt tevens voor een eventueel opvolgende arbeidsovereenkomst.

Ontslag

Ook wordt de ontslagbescherming van flexwerkers verbeterd. Op dit moment kan een werkgever kiezen uit ontslag via UWV of kantonrechter. Hierdoor ontstaan te veel verschillen, soms met grote consequenties voor de werknemer. Dit wordt straks één vaste route. Ontslag om bedrijfseconomische redenen en wegens langdurige arbeidsongeschiktheid gaat straks altijd via het UWV en ontslag om andere redenen gaat via de kantonrechter.

WW-uitkering

De maximale duur van de WW-uitkering wordt teruggebracht van 38 naar 24 maanden. Werkgevers en werknemers kunnen wel in de cao afspraken maken om de WW-uitkeringen na 24 maanden – tot 38 maanden – aan te vullen. Daarnaast zal van mensen die langer dan een half jaar in de WW zitten, worden verwacht eerder beschikbaar werk te aanvaarden.

Facebook Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *